Avrasya Bölgesi’nin lider HVAC&R sektörü buluşma noktası olan ISK-SODEX, sektör temsilcilerinin katılımıyla başladı. Bu yıl ziyaretçilerini Sağlıklı İklimlendirme Çözümleri temasıyla ağırlayan fuara; Avrupa, Asya ve Afrika kıtasından 812 firma katılıyor. İklimlendirme sektörüne yeni ihracat fırsatları kazandıracak fuar, 2 Ekim’e kadar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edildi.

 

Hannover Messe Sodeks Fuarcılık tarafından, T.C. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB ve İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) destekleriyle düzenlenen Avrasya Bölgesi’nin lider HVAC&R sektör buluşması ISK-SODEX Fuarı; bugün başladı. Bu sene “Sağlıklı İklimlendirme Çözümleri” temasıyla düzenlenen ISK-SODEX’te; ısıtma, soğutma, klima, havalandırma, yalıtım, pompa, vana, tesisat, su arıtma, yangın, havuz ve güneş enerjisi sistemleri başta olmak üzere iklimlendirme sektörünü temsil eden yerli ve yabancı profesyoneller bir araya geldi.

Küresel salgınla, iklimlendirme sistemlerinin dünyanın gündeminde önemli bir yer edindiğini dile getiren Hannover Messe Sodeks Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, bu gelişmenin Türkiye iklimlendirme sektörü için bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi. Kühnel, sözlerine şöyle devam etti: “COVID-19 salgını nedeniyle, Türkiye iklimlendirme sektöründe yurt dışı talep yükseldi. Salgının gerektirdiği temiz iklimlendirme sistemleri ihtiyacı Türkiye’yi bu anlamda önemli bir konuma taşıdı. İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği’nin hazırladığı ihracat verileri raporuna göre, Türk iklimlendirme sektörü, Ağustos 2021’de yaptığı yaklaşık 523 milyon dolarlık ihracat ile önemli bir büyüme gerçekleştirerek 4 milyar dolarlık ihracat büyüklüğünü geçti. Sektörün, 2021 yılını, 5,5 milyar dolarlık ihracat büyüklüğü hedefinin üzerinde çıkarak 6 milyar dolar seviyesinde kapatacağı öngörülüyor. ISK-SODEX’in, önümüzdeki dört gün boyunca bu hedefe ulaşılmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.

Hannover Messe Sodeks Fuarcılık tarafından ISKAV, DOSİDER, İSKİD, İZODER, TTMD, POMSAD, SOSİAD, ESSİAD, MTMD ve KBSB iş birliğiyle gerçekleştirilen ISK-SODEX Fuarı’nda, yaklaşık 36.000 metrekarelik alanda, 812 firma yerlerini aldı. Uluslararası iş birlikleri kurulması açısından verimli ve etkin geçmesi beklenen fuara; Rusya, Almanya, İtalya, Ukrayna, İran, Özbekistan, Fransa, Japonya ve Fas’tan firmalar katıldı.

ISK-SODEX Fuarı kapsamında; İSİB tarafından düzenlenen B2B İkili İş Görüşmeleri ise, 28 – 30 Eylül 2021 tarihleri arasında, HVAC&R sektöründen yaklaşık 250 uluslararası satın almacının katılımı ile gerçekleşti. 28 Eylül’de gerçekleşen B2B İkili İş Görüşmeleri TÜYAP Palas Otel’de yapılırken, 29 ve 30 Eylül tarihlerinde yapılacak İkili İş Görüşmeleri ise ISK-SODEX Fuar Alanı 11. Hol B2B Alanı’nda gerçekleşti.

0/5 (0 Reviews)
Sohbeti Başlat
1
Sizi Dinliyoruz
Merhaba. Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?